Ugrabljena Natascha več o ujetništvu

Natascha Kampusch, ki je lani avgusta pobegnila iz osemletnega ujetništva, je razkrila še nekaj podrobnosti o življenju v ujetništvu in po njem. O svojem odnosu do ugrabitelja Priklopila ni povedala veliko.

Objavljeno
04. januar 2007 19.51
Ugrabitelj Wolfgang Priklopil
Dunaj - Avstrijka Natascha Kampusch, ki je lani avgusta pobegnila iz osemletnega ujetništva, je razkrila še nekaj podrobnosti o življenju v ujetništvu in po njem. O svojem odnosu do ugrabitelja Priklopila ni povedala veliko.

18-letna Natascha se spominja, kako je pri desetih letih skušala kričati ob ugrabitvi, vendar od nje ni bilo glasu. Dejala je, da jo je njen ugrabitelj Wolfgang Priklopil ohranjal na zelo pusti dieti. “Bala sem se, da bom izstradala do smrti,” je povedala že v tretjem pogovoru za avstrijsko televizijo ORF . Med ujetništvom se ni zredila, sedaj pa je teži 42 kilogramov, kolikor je tehtala ob pobegu, že dodala nekaj kilogramov.

Od pobega iz ujetništva sedaj znova spoznava svojo družino, vendar pravi, da jo ljudje še zmeraj obravnavajo različno.

Povedala je tudi, da prvih nekaj dni po ugrabitvi ni mogla spati. “Bilo je tako temno. Slišala sem, kako teče moja lastna kri. Čutila sem tesnobo in mraz,” je dejala Kampuscheva. Ni razkrila, ali jo je njen ugrabitelj silil v kakršenkoli odnos. “Po eni strani sem bila zanj zelo pomembna, po drugi pa se je do mene obnašal, kakor da sem vredna manj kot nič,” je še dejala.

Natascha Kampusch, ki je izginila na poti v šolo, je osem let živela le nekaj kilometrov stran od svojih staršev v kleti ugrabiteljeve hiše v Strasshofu blizu Dunaja. Ugrabitelj je svojo žrtev celih osem let zadrževal v prostoru, velikem tri krat štiri metre. Dekle je bilo ves čas povsem izolirano od zunanjega sveta. Občasno je lahko brala in gledala televizijo. 44-letni Priklopil je devet ur po njenem begu, ki se je zgodil 23. avgusta lani, storil samomor.