Ukradel možgane in jih prodal na Ebayu

Američan David Charles iz medicinskega muzeja ukradel 80 kozarcev s konzervirami človeškimi tkivi, med drugmi tudi možgani.

Objavljeno
27. november 2015 10.13
reut*mozgani
Mi. K.
Mi. K.

Indianapolis - Obtožen šestih kaznivih dejanj, je 23-letni David Charles na sodišču v ameriški zvezni državi Indiana priznal, da je nekajkrat vlomil v muzej medicinske zgodovine, kjer je ukradel konzervirane človeške možgane in druga tkiva ter jih prodajal preko svetovnega spleta. V muzeju je sicer nekoč domovala bolnišnica za psihične bolnike, ki je bila ustanovljena leta 1848. Kasneje so bolnišnici preuredili v muzej s sobo za abdukcijo in anatomskim muzejem, v katerem so razstavljeni konzervirani deli človeškega telesa, poroča ameriški spletni portal huffingtonpost.

Po tem, ko je moški iz San Diega na spletni prodajalni Ebay za 600 ameriških dolarjev (565 evrov) kupil šest kozarcev, v katerih so bili konzervirani človeški možgani, je kupec o tem obvestil policijo, saj je naknadno ugotovil, da je kupil ukradeno blago. Preiskovalci so Charlesa uspeli identificirati na podlagi kosa papirja, ki so ga našli v muzeju, in na katerem je bil krvav prstni odtis.

Ob tem so ugotovili, da je Charles ukradel skupno 80 kozarcev, v katerih je bilo konzervirno človeško tkivo, ob tem pa si je med drugim prilastil še napravo za elektrokardiografija (EKG) in deset stetoskopov.