Ukrajinki organizirali trgovino z ljudmi

Kriminalna združba v Ukrajini novačila dekleta, pri nas so delala v treh nočnih lokalih.

Objavljeno
17. december 2015 20.09
reu INDONESIA-SURABAYA/
Mihael Korsika
Mihael Korsika

Nova Gorica – Kriminalisti so stopili na prste kriminalni združbi, ki se je ukvarjala s trgovino z ljudmi. Opravili so 15 hišnih preiskav, med drugim v dveh nočnih lokalih na Goriškem in enem na Primorskem. Potrkali so tudi na vrata kluba Marina na Ajševici.

Kriminalistična policija je razkrinkala združbo, ki sta jo po naših informacijah organizirali ukrajinski državljanki. Kriminalna združba je v Ukrajini nanovačila mlade ženske, jim priskrbela prevoz v Slovenijo, kjer so jih nastanili, nato pa zaposlovali v treh nočnih lokalih in izkoriščali za prostitucijo. Dva nočna lokala sta na območju novogoriške policijske uprave, po naših zanesljivih informacijah je eden klub Marina na Ajševici*. »Prvi sauna club v Sloveniji vam ponuja razvajanje v erotični atmosferi,« piše na spletni strani kluba, ki je svoja vrata odprl avgusta lani. Tretji nočni klub je na območju koprske policijske uprave.

»V preiskavi smo ugotovili, da je bilo oškodovanih deset državljank Ukrajine ter po ena državljanka Dominikanske republike in Italije,« so včeraj sporočili z generalne policijske uprave. Člani kriminalne združbe, katerih število za zdaj ni znano, so po navedbah policije skupaj izvedli 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, za kar je zagrožena kazen od enega do 15 let zapora.

Kriminalisti so včeraj opravljali pogovore z oškodovankami in obema osumljenkama, ki ju bodo najverjetneje privedli pred preiskovalnega sodnika. Več podrobnosti o preiskavi naj bi policija predstavila na novinarski konferenci v začetku prihodnjega tedna. V sklepnih aktivnostih so sicer sodelovali še inšpektor za delo, tržni inšpektor in delavci finančne uprave.

* Popravek:

»Nikakor ne drži, da bi organi pregona obiskali klub Marina v Ajševici v okviru aktivnosti, ki jih novinar Mihael Korsika povzema v članku z naslovom 'Ukrajinki organizirali trgovino z ljudmi', objavljenim dne 18. 12. 2015 v tiskani izdaji časopisa Delo, ali da bi bila slednja na kakršenkoli način vpletena v trgovino z ljudmi. Družba Cratos, d.o.o. tudi ostro obsoja vsako obliko izkoriščanja. Klub Martina posluje izključno v okviru registrirane dejavnosti, pri čemer veliko pozornost namenja prav skladnosti poslovanja in zagotavljanja najvišje stopnje varnosti in spoštovanja osebnostne sfere gostov. Izrecno se poudarja, da klub Marina ni obiskala policija, prav tako v klubu Marina ni bila opravljena hišna preiskava ali kakršnekoli druge aktivnosti organov pregona.«

Cratos, d. o. o.