Umirajočega fanta zdravniki niso jemali resno

Desetletni William iz angleškega Darlingtona je umrl zaradi meningitisa, pet zdravnikov pa mu je kar tri dni postavljalo napačne diagnoze. Williamova mama se zdaj na sodišču bori, da bi bili zdravniki primerno kaznovani.

Objavljeno
22. oktober 2009 10.40
Ba.P.
Ba.P.
London -  Zdravniki so bili več dni prepričani, da je vzrok Williamovih bolečin migrena in dečkovi mami Cheryil svetovali, naj mu daje zdravilo paracetamol. Cheryl trdi, da je zdravnikom omenila, da sumi, da vzrok bolečinam ni migrena, ampak meningitis, a je niso poslušali.

Deček je bil ves otekel, imel je povišano temperaturo, glavobole, tudi bruhal je. "Prosim, pomagajte mi, umrl bom," je William prosil enega od zdravnikov le nekaj ur preden se je to tudi zgodilo. Bilo je marca 2005, dečkova mama pa se še zdaj, po več kot štirih letih, na sodišču bori, da bi zdravniki dobili primerno kazen za neodgovorno in malomarno ravnanje.

"William je umiral, oni pa so ga poslali v domačo oskrbo. Prosila sem jih, naj ga testirajo in izključijo možnost meningitisa, a oni so samo trdili, da moj sin nima meningitisa in se niso hoteli pogovarjati dalje," je povedala Cheryl, ki pa kljub zdravnikovim navodilom sina ni hotela odpeljati domov. Vseeno so fantu kljub zdravniški oskrbi 1. marca 2005 odpovedali možgani. Ko so ga premestili v drugo bolnišnico, so tamkajšnji zdravniki ugotovili, da se je to zgodilo zaradi redke oblike meningitisa. Pomagati mu niso mogli več.