Umori na Otoku močno odmevajo

V britanski javnosti močno odmeva primer umorov treh prostitutk in odkritja dveh novih trupel blizu Ipswicha. Možno je, da sta včeraj najdeni telesi prav tako trupli prostitutk.

Objavljeno
13. december 2006 16.17
Umorjena 29 letna Annette Nichols
Ipswich - V britanski javnosti močno odmeva primer umora treh prostitutk in odkritja dveh novih trupel blizu Ipswicha. Po navedbah tamkajšnje policije je možno, da sta trupli, ki so ju našli včeraj, prav tako trupli prostitutk, in sicer 24-letne Paule Clennell in 29-letne Anette Nichols, ki ju pogrešajo več dni. Kot poroča britanski BBC, se policija trenutno ukvarja s prizoriščem, kjer sta trupli bili odvrženi.

Po navedbah detektiva Stewarta Gulla vseh pet primerov veže podobnost v načinu in kraju umora: vseh pet žensk je ob najdbi bilo golih, našli pa so jih na ruralnem območju. V preiskavi poleg različnih strokovnjakov sodelujejo tudi številni ljudje, vendar doslej še niso aretirali nikogar. Eden od nacionalnih časnikov je za morilca prostitutk razpisal nagrado 250 tisoč angleških funtov.

Včeraj najdeni trupli bo pregledal isti patolog, ki je izvedel obdukcijo treh umorjenih prostitutk, vendar policija zatrjuje, da identitete najverjetneje še ne bodo mogli potrditi.

V nedeljo je policija v gozdu ob mestu Nacton odkrila telo zadavljene 24-letne Annele Alderton. V bližini Ipswicha pa so policisti odkrili še trupli Gemme Adams in Ranie Nicole.