Umorjenemu Tinetu Resniku sovražnikov menda ni manjkalo

Prejšnji teden so Resniku pred stanovanjskim blokom v Litiji neznani storilci zažgali dve osebni vozili.

Objavljeno
08. november 2011 09.40
Posodobljeno
08. november 2011 09.40
Bojan Rajšek, Litija; Ba. P., Delo.si
Bojan Rajšek, Litija; Ba. P., Delo.si

Litija, Tepe - V Tepah v litijski občini je (za zdaj) še neznani storilec s streli iz pištole včeraj pozno popoldan ustrelil 45-letnega Tineta Resnika iz Litije.

Njegovo truplo sta na travniku zraven hiše našla fant žrtvine hčere in njegov oče in pozno zvečer, okrog 23. ure obvestila policiste.

»Vse okoliščine kaznivega dejanja kriminalisti še preiskujejo, zato vam več informacij ne moremo posredovati,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Na Tepah je danes mrgolelo policistov, hiša žrtve, v kateri je občasno živel, pa je bila dobesedno obkoljena z vseh strani in povsem nedostopna.

Domačin nam je povedal, da je nekaj po 16. uri z veliko hitrostjo po slabi makadamski cesti, v smeri Resnikove hiše, drvela menda svetlo zelena laguna. Nekaj pred 17. uro, ko se je že mračilo, pa je bližnji sosed zaslišal najprej dva strela, kasneje pa še dva.

Brezposelni Resnik se je ukvarjal z vzrejo borbenih psov na Tepah in jih je tudi vozil na pasje borbe v tujino, je mrtev obležal na travniku. Domnevno naj bi pred storilcem bežal.

Očitno pa mu sovražnikov ni manjkalo, saj je posojal denar, ukvarjal se je tudi z izterjavo dolgov. Med večino domačinov na Tepah, kakor tudi v blokovskem naselju na Stavbah v Litiji, kjer je sicer živel, ni bil priljubljen.

Prejšnji teden so mu pred stanovanjskim blokom številka 6 v Litiji neznani storilci zažgali dve osebni vozili znamke Volkswagen in lado nivo.

Njegovo hči in partnerico so danes policisti varovali, sledila pa bo tudi temeljita preiskava stanovanja.

Pokojni je bil stari znanec policije

Tine Resnik, izposojevalec denarja, je bil pred 12 leti skupaj z Litijanom Dragom Š. obsojen na pogojno kazen sedmih mesecev zaradi izsiljevanja Klemna B., lastnika lokala Mustang v Šmartnem pri Litiji. Sodba je postala pravnomočna novembra 1999.

Klemen B. je takrat senatu ljubljanskega okrožnega sodišča povedal, da sta Resnik in njegov kolega proti koncu leta 1993 prišla v njegov lokal rekoč, da bo moral plačevati mesečno zavarovalnino v višini 2000 tedanjih nemških mark.

Ker oškodovanec njunih zahtev ni jemal resno, sta začela prihajati v njegov lokal, kjer sta razbijala inventar in grozila gostom, dokler ni imel Klemen B. vsega dovolj in ju je prijavil policiji. Litijana sta na sodišču vse obtožbe zanikala.