Umrl 86-letni voznik mopeda

V desnem ovinku je v Globočici voznik osebnega avtomobila vozil po levi strani vozišča in trčil v voznika mopeda.

Objavljeno
17. maj 2017 09.25
Slika je simbolična.
Š. P., STA
Š. P., STA
Kostanjevica na Krki − V torek okoli 19. ure se je na lokalni cesti iz smeri Kostanjevice na Krki proti Oštrcu v kraju Globočice zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 86-letni motorist. To je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Novo mesto, v istem obdobju lani jih je bilo sedem.

Po prvih ugotovitvah policije je nesrečo povzročil 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v naselju Globočice v ovinku zapeljal na levo stran vozišča in trčil v mopedista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 86-letni motorist se je v nesreči tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo. Za povzročitelja nesreče, ki je prav tako potreboval zdravniško pomoč, je bil odrejen strokovni pregled. Policisti bodo po zaključeni preiskavi proti 36-letnemu moškemu na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili s PU Novo mesto.