Umrla prostitutka okužena z virusom HIV

Analiza krvi pred kratkim umrle ukrajinske prostitutke Zoryane Zatorske je pokazala, da je bila okužena z virusom HIV in hepatitisom C. Ukrajinka je delala na območju Izole.

Objavljeno
14. december 2006 21.52
Zoryana Zatorska je bila okužena z virusom HIV in hepatitisom C
Koper – Na koprski policijski upravi so včeraj dobili obvestilo Inštituta za sodno medicino, da so laboratorijski izvidi analize krvi, odvzete pri obdukciji 24-letne ukrajinske državljanke Zoryane Zatorske, ki je umrla konec novembra, pokazali, da je bila ženska okužena z virusom HIV in hepatitisom C.

Okužena Zatorska je začasno prebivala v Kopru, delala pa je v izolskem nočnem lokalu. Po podatkih policije se je ukvarjala s prostitucijo, uživala je tudi prepovedane droge.

Vsi, ki bi o njej želeli podati kakršno koli informacijo, lahko pokličejo policiste na 113 ali pa na anonimno številko policije 080-1200 . Policisti vsem, ki so bili v stiku z njo, svetujejo, naj se za zdravstvene informacije pozanimajo na Zavodu za zdravstveno varstvo Koper, na Vojkovem nabrežju 4a oziroma pokličejo na telefon 05/66-30-840 ali 05/66-30-841.

Preberite v tiskani izdaji Dela