Uprizoril ugrabitev, da bi lahko popival s prijatelji

Teksačan se je tako zelo bal svoje žene, da je ni upal prositi za dovoljenje. Raje je uprizoril lastno ugrabitev.

Objavljeno
08. oktober 2013 14.50
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Houston - Teksačan je želel s prijatelji na pijačo, a se je tako zelo bal svoje žene, da je ni upal prositi za dovoljenje, zato je uprizoril lastno ugrabitev.

Tako sta pred dnevi, ko sta z ženo gledala televizijo, v njuno hišo vdrla maskirana in oborožena moška. Prisilila sta ga, da jima je sledil iz hiše v avto, nato pa se je trojica odpeljala neznano kam. Prestrašena žena je poklicala policijo, ti pa so zadevo vzeli skrajno resno.

Več deset policistov se je udeležilo iskalne akcije, 34-letnika so iskali tudi s helikopterjem. Ko pa avtomobila domnevnih ugrabiteljev več ur niso našli, so postali sumničavi.

Prav tako se jim je zdelo nenavadno, zakaj bi nekdo ugrabil ravno omenjenega moškega: »Nima policijske kartoteke, niti veliko denarja, povsem običajen državljan je. Kaj bi ugrabitelji hoteli od njega,« je povedal lokalni policijski načelnik.

»Ugrabljenec« se je proti jutru sam vrnil domov in ženi povedal, da so ga izpustili. Kljub temu so ga zaslišali še policisti, ki jim je na koncu le priznal, da je bil dogodek zaigran, da bi lahko zapustil hišo in odšel s prijatelji na pijačo.

Ovadili so ga zaradi lažne prijave, kakšna »kazen« ga je čakala doma, pa ni znano. »Mislim, da njegova žena ne bo zlahka pogoltnila peturnega policijskega zasliševanja, da njenega strahu sploh ne omenjam. Vse to, ko se je njen mož zabaval s prijatelji,« je povedal eden od policistov.