Uroš Lož, domnevni ugrabitelj malčice, ostaja na hladnem

Pritožbeno sodišče pritrjuje oceni sodišča prve stopnje, da je odreditev pripora neizogibno potrebna za varnost ljudi.

Objavljeno
11. avgust 2011 11.34
Posodobljeno
11. avgust 2011 11.34
Jure Predanič, kronika, Ba. P., Delo.si
Jure Predanič, kronika, Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Obrambi domnevnega 27-letnega ugrabitelja iz okolice Mengša ni uspelo prepričati višjega sodišča, naj osumljenca spusti domov, oziroma mu po potrebi odredi hišni pripor. Ker osumljenec ni izbiral sredstev in je ogrozil življenje otroka, »pritožbeno sodišče v celoti pritrjuje oceni sodišča prve stopnje, da je odreditev pripora neizogibno potrebna za varnost ljudi in njihovega premoženja,« so namreč menili višji sodniki, ki so odločali o pritožbi Andreja Žabjeka, zagovornika Uroša Loža.

Zunajobravnavni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je Ložu pripor odredil minuli petek. Preiskovalni sodnik je domnevnemu ugrabitelju pred odločitvijo senata odredil zgolj hišni pripor, čeprav je državni tožilec predlagal odreditev pripora. Zunajobravnavni senat se je nato odločil za pripor, ki ga bo domnevni ugrabitelj prestajal v zavodu za prestajanje kazni na Povšetovi v Ljubljani.

Kot je znano, je zamaskirani moški minuli torek v Mekinjah pri Kamniku ugrabil otroka, po neuradnih podatkih 15-mesečno deklico. Ugrabitelj jo je kasneje odložil ob cesti v bližini Ljubljane. Po ugrabitvi je zahteval tudi odkupnino, vendar so osumljenca policisti še isti dan okoli polnoči prijeli in pridržali. Za tem so na obrobju Ljubljane našli tudi otroka.

Reševalci so deklico odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so ji nudili pomoč zaradi dehidracije, kmalu pa so jo tudi že odpustili iz bolnišnice.