Usodno prehitevanje

Na nekategorizirani cesti Stara Fužina - planina Voje se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrl.

Objavljeno
12. marec 2007 10.20
Posodobljeno
12. marec 2007 10.40
Bohinj - Včeraj ob 17. 30 se je na nekategorizirani cesti Stara Fužina - planina Voje zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 41-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrl.

41-letni voznik osebnega avtomobila znamke Jeep, Wrangler, iz Bohinja je vozil po nekategorizirani cesti iz smeri planine Voje proti Stari Fužini. Vozil je za osebnim avtomobilom, katerega je na primernem in dovolj širokem delu ceste prehitel in z vožnjo nadaljeval v desni nepregledni ovinek.

Zaradi nepravilne strani vožnje, je s prednjim levim delom vozila trčil v drevo, ki je raslo neposredno ob levem robu ceste. Po trčenju je vozilo odbilo v desno, kjer se je prevrnilo na streho. Med prevračanjem je voznik padel iz vozila in hudo telesno poškodovan ostal ukleščen pod vozilom. Poškodbe so bile tako hude, da je na kraju umrl.

Ker je tuja krivda izključena, bodo policisti o dogodku podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.