Uspešno preiskali primer tatvine na Kobariškem

Bovški policisti bodo zaradi tatvine ovadili dva mladeniča s trboveljskega konca.

Objavljeno
08. oktober 2014 14.06
bsa*Kobarid
J. M., kronika
J. M., kronika
Nova Gorica − Včasih traja malo dlje, ampak na koncu storilce vendarle odkrijejo. Bovški policisti bodo proti dvema osumljencema, ki sta v Kobaridu kradla januarja, zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo na pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo.

Januarja letos so v Kobaridu namreč obravnavali kaznivo dejanje tatvine v enem od tamkajšnjih stanovanjskih blokov, kjer sta storilca v popoldanskem času v kletnih prostorih v odklenjeni kleti z delovne mize ukradla bančno kartico, mobilni telefon znamke Nokia in manjšo vsoto gotovine in nekaj drobiža v raznih kovancih in lastnika oškodovala za 50 evrov. Policisti so takrat tudi ugotovili, da sta se istega dne v tem času v bloku nahajala dva neznana mlajša moška, ki sta po stanovanjih prodajala različne izdelke.

V okviru predkazenskega postopka so policisti med drugim ugotovili, da sta dva mlajša moška, stara 19 in 27 let (oba iz Občine Trbovlje), utemeljeno osumljena, da sta navedenega datuma v Kobaridu v sostorilstvu izvršila navedeno kaznivo dejanje tatvine po 2. odstavku 204. člena kazenskega zakonika. Poleg tega da ju bodo na na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici ovadili zaradi suma tatvine, bodo policisti proti njima podali tudi predlog za uvedbo postopka pri pristojni carinski službi oziroma na Finančni upravi republike Slovenije.