V 14 dneh 42 kršitev na prehodih ceste čez železniško progo

Mariborski policisti so od 14. do 28. februarja izvajali akcijo "Varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo". V tem času so poostreno nadzirali promet na nivojskih prehodih in pri tem ugotovili 42 kršitev. Največ so jih storili vozniki osebnih avtomobilov, precej manj pa pešci.

Objavljeno
03. marec 2011 12.05
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Maribor - Mariborski policisti so z akcijo želeli zmanjšati število prometnih nesreč na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo in števila smrtnih primerov ter težje poškodovanih, namen akcije pa je bilo tudi povečevanje odgovornosti ljudi pri prečkanju nivojskih prehodov. V času akcije so poostrili nadzor cestnega prometa, s povečano prisotnostjo policistov v bližini prehodov pa so preprečevali nepravilna prečkanja železniških prog. Med poostreno kontrolo so mariborski policisti ugotovili 42 kršitev, 32 so jih storili vozniki osebnih avtomobilov, šest pa pešci.

Policisti bodo z nadzori nivojskih prehodov ob rednem delu nadaljevali tudi v prihodnje, udeležencem v prometu pa svetujejo, naj bodo pri prečkanju ceste čez železniško progo še posebno pazljivi. Upoštevati je treba, da imajo vlaki prednost pred udeleženci cestnega prometa, da bi preprečili morebitne nesreče, pa je pomembno tudi upoštevanje prometne signalizacije.