V 4 urah izdali 22 plačilnih nalogov

Novomeški policisti so včeraj popoldne poostreno nadzirali promet na avtocesti A2 v smeri Ljubljane.

Objavljeno
26. september 2013 15.52
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - Novomeški policisti so včeraj popoldne v sodelovanju s policisti Specializirane enote za nadzor državne meje, cestninskimi nadzorniki Družbe za avtoceste RS in mobilno skupino Carinske uprave RS poostreno nadzirali promet na avtocesti A2 v smeri Ljubljane.

Med nadzorom, ki je trajal štiri ure, so policisti ustavili 126 osebnih vozil, 31 tovornih in avtobus. Zaradi kršitev so izdali 22 plačilnih nalogov, uvedli hitri postopek in napisali obdolžilni predlog.

Kar 13 voznikov med vožnjo po avtocesti ni uporabljalo varnostnega pasu, policisti pa so obravnavali tudi 29-letnega državljana Bolgarije, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano vozilo. Tega so mu zasegli, voznika pa privedli na sodišče.

Policisti so med nadzorom naleteli še na 58-letnika, za katerim je razpisan ukrep prijetja s privedbo in ga odpeljali na prestajanje kazni v Ljubljano.

Ukrepali so tudi zoper potnika v osebnem avtomobilu, ki je imel pri sebi manjšo količino prepovedane droge konoplje. To so mu zasegli, zoper njega pa bodo uvedli hitri postopek.

Policisti Policijske uprave Novo mesto bodo, kot so zapisali v sporočilu za javnost, na avtocesti tudi v prihodnje izvajali tovrstne poostrene nadzore, tako v smeri Ljubljane kot proti Obrežju.