V Albaniji oče 22 let zadrževal vklenjeni hčeri

Albanec je svoji hčeri, stari 38 in 47 let, 22 let zadrževal vklenjeni, ker naj bi bili psihično bolni in agresivni. Hčeri so že prepeljali v psihiatrično bolnišnico, ali bodo oblasti proti očetu sprožile postopek pa še ni jasno.

Objavljeno
27. oktober 2009 21.18
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Tirana - V Albaniji je izbruhnila družinska afera. 70-letni moški je svoji hčeri, stari 38 in 47 let, 22 let zadrževal vklenjeni, ker naj bi bili psihično bolni in agresivni, je poročanje lokalnih medijev danes povzela nemška tiskovna agencija.

 

Starejšo hči so pri 16 letih sprejeli v psihiatrično bolnišnico, kjer je preživela sedem let. Ko se je vrnila domov, jo je oče skupaj s sestro vklenil. Kot je pojasnil za albansko televizijo News24, je hčeri vklenil, da bi zanje lažje skrbel.

 

Hčeri, ki nikoli nista imeli postelje, so že prepeljali v psihiatrično bolnišnico, za zdaj pa še ni jasno, ali bodo oblasti proti očetu sprožile postopek.

 

Omenjeni primer je v Albaniji na dan prišel le nekaj dni po tem, ko so v pasji uti našli vklenjenega 26-letnika. Slednjega so starši tri leta zlorabljali, tudi v tem primeru pa so trdili, da je sin psihično bolan.