V avtomobilu tihotapil skoraj 37.000 cigaret

Na mejnem prehodu Gruškovje sta carinika v avtomobilu hrvaškega državljana našla 36.720 cigaret. Carina je zasegla cigarete in vozilo, voznik pa bi moral za cigarete plačati okoli 3.300 evrov carinskih in drugih dajatev ob uvozu.

Objavljeno
10. september 2009 17.39
Ta.R.
Ta.R.
Gruškovje - Na mejnem prehodu Gruškovje sta v sredo carinika v avtomobilu hrvaškega državljana našla 36.720 cigaret znamke Memphis.

Carinika sta postala pozorna na njegov avto, saj so v takem tipu vozila na Gruškovju že našli tihotapljene cigarete. Ko sta pregledala podvozje, sta takoj opazila dvojno dno, pri podrobnejši preiskavi v garaži pa sta odkrila, da je vozilo povsem predelano ta tihotapljenje.

 

V prirejenem prednjem in zadnjem odbijaču, prednjih in zadnjih blatnikih, prirejenih pragovih, predelanem rezervoarju, zadnji predelani dvojni steni, prirejenem podvozju in dnu prtljažnega prostora sta našla skrite cigarete.

 

Carina je zasegla cigarete in vozilo, zoper voznika pa uvedla postopek o prekršku. Voznik bi moral za cigarete plačati nekaj več kot 3.300 evrov carinskih in drugih dajatev ob uvozu.