V bazenu kranjskogorskega hotela se je utopil otrok

V notranjem bazenu kranjskogorskega hotela Larix se je v sredo okrog 16. ure utopil petletni otrok, ki še ni znal plavati. Otrok je odšel v bazen, ko je bila mati krajši čas odsotna.

Objavljeno
15. februar 2007 10.51
Policijski landrover, parkiran tik pred vhodom v stavbo RTV.
Kranjska Gora - V notranjem bazenu kranjskogorskega hotela Larix se je v sredo okrog 16. ure utopil petletni otrok, ki še ni znal plavati.

Otrok je izkoristil krajšo odsotnosti matere in odšel v večji bazen, kjer ga je nato mati našla utopljenega. Ker so kriminalisti, ki so bili obveščeni o dogodku, v preiskavi izključili tujo krivdo za utopitev, na okrožno državno tožilstvo Kranj ne bodo podali ovadbe, temveč bodo o dogodku napisali poročilo.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka ugotovili, da sta petletni otrok in njegova mati v sredo prišla v hotel Larix, kjer sta nameravala ostati teden dni. Dan sta preživljala v kompleksu notranjih bazenov, in sicer večino v malem toplejšem bazenu, kjer je višina vode 30 centimetrov.
Nekaj minut pred tragičnim dogodkom je mati šla na toaleto in poklicala otroka naj gre z njo. Ko je mati opazila, da otroka ni za njo, se je vrnila do manjšega bazena in ga pričela iskati. Vendar je bilo že prepozno. Med iskanjem je zagledala hrbet otroka v večjem bazenu, kjer je višina vode meter in pol. Otroka je prinesla na suho, poleg pa sta takoj pristopila reševalec in obiskovalka bazena, po poklicu zdravnica, ki sta otroka pričela oživljati, vendar neuspešno.