V bolnišnici umrl osumljenec umora 62-letne ženske

Osumljeni je pobegnil iz počitniške hiše, v kateri naj bi umoril svojo partnerko, nato pa ga je zbil vlak.

Objavljeno
19. februar 2018 19.55
L. Z., STA
L. Z., STA
Celje - V bolnišnici je prejšnji teden umrl 62-letni moški, ki je bil osumljen, da je 22. januarja na območju Loč umoril 62-letno partnerko. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so jih o smrti 62-letnika obvestili v petek.

Kot je v izjavi za javnost 24. januarja povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec, je žensko njen 62-letni partner najverjetneje med spanjem s topim predmetom udaril v glavo, poškodbe pa so bile tako hude, da je umrla.

Osumljeni se je potem iz počitniške hiše, v kateri naj bi umoril svojo partnerko, z osebnim vozilom odpeljal v Poljčane, kjer se je v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri Maribora. Vlak ga je zbil in hudo poškodoval, je dejal Vogrinec.

Zaradi poškodb so ga s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v mariborski klinični center, kjer pa je po poročanju policije prejšnji teden umrl.

Osumljeni je bil novembra 2016 obsojen na zaporno kazen 11 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let zaradi kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nasilja v družini.