V Breginjskem kotu odkrili nasad konoplje

Policisti so odkrili večji nasad konoplje, na katerem je bilo 59 rastlin, najvišja je merila 2,6 metra.

Objavljeno
10. september 2014 13.07
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Nova Gorica − Bovški policisti so v začetku meseca odkrili večji nasad konoplje, na katerem je neznanec gojil 59 rastlin konoplje, ki so bile po navedbah policije dobro razvejene in košate. Najmanjša je v višino merila meter, največje rastline na nasadu pa so zrasle do 2,6 metra. »Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec posadil in gojil nasad rastlin na opuščenem kmetijskem zemljišču − travniku, ki je delno zaraščen z grmičevjem,« so sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Okoliščine v zvezi z najdbo rastlin bovški policisti še preiskujejo. Čakajo sicer še razultate analize, da gre za prepovedano konopljo, nato bodo podali kazensko ovadbo zaradi proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Če bodo lastnika nasada našli, mu grozi od enega do desetih let zapora.

Podatki iz poročila o delu policije za lani kažejo, da so policisti lani zasegli 8782 rastlin konoplje, kar je slabih tisoč rastlin manj kot leto prej, so pa lani zasegli občutno več posušene rastline. Lani so tako odkrili in zasegli 789 kilogramov marihuane, medtem ko so leta 2012 zasegli 494 kilogramov.

Zadnja leta se sicer vedno več zahodnih držav odloča za bolj liberalen pristop do konoplje, ki sicer v Indiji velja za sveto rastlino. Pobrskajte po infografiki in preberite, kako so se vprašanja legalizacije konoplje lotili še v drugih državah.