V Celju ovadili Hrvata in Celjana

V gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti je prišlo do pretepa po tem, ko je 27-letni hrvaški državljan verbalno napadel enega od gostov. Ena oseba je bila lažje poškodovana.

Objavljeno
02. november 2009 16.26
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Celje  - V noči iz 24. na 25. oktober je prišlo v gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti v Celju do pretepa, v katerem je sodelovalo več oseb. Ena oseba je bila v pretepu lažje poškodovana. Pretep se je začel potem, ko je 27-letni hrvaški državljan verbalno napadel enega od gostov, prepir pa je nato prerasel v manjši pretep, so sporočili s PU Celje.

Po navedbah policije je 27-letni hrvaški državljan gostinski lokal po pretepu zapustil, vendar se je okoli pol druge ure zjutraj v družbi znancev, opremljenih z lesenimi in kovinskimi palicami, vrnil v gostinski lokal.

Omenjeni so najprej na terasi gostinskega lokala uničevali mize in stole, razbili steklena vhodna vrata ter več inventarja v notranjosti gostinskega lokala. Osumljeni 27-letni hrvaški državljan je med razbijanjem poiskal gosta, s katerim se je predhodno stepel ter ga napadel z leseno palico in ga lažje poškodoval, pojasnjuje policija.

Policisti Policijske postaje Celje so s hitro intervencijo preprečili povzročitev še večje materialne škode. Nasilneži so se namreč ob prihodu policistov razbežali. Materialna škoda v gostinskem lokalu je ocenjena na dobrih 6000 evrov.

Celjski policisti so 27. oktobra odvzeli prostost osumljenemu 27-letnemu hrvaškemu državljanu ter 27-letnemu Celjanu. Slednjemu je bilo pridržanje istega dne ukinjeno. 27-letnega hrvaškega državljana pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor, so še sporočili s celjske policijske uprave.