V Celju pogrešajo 15-letno Mašo Šarlija

Oče pogrešane pravi, da naj bi njegovo hčer v ponedeljek zvečer neznano kam odpeljali ribniški Romi.

Objavljeno
03. oktober 2012 16.26
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Celje - V Celju že od ponedeljka pogrešajo 15-letno Mašo Šarlija.

Vse, ki bi pogrešano dekle opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, policija prosi, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Na celjski policijski upravi so za STA pojasnili, da so dekle že v soboto izsledili na območju Ribnice in jo namestili v krizni center v Ljubljano. Že naslednji dan pa je mladoletnica krizni center samovoljno zapustila.

V ponedeljek pa so policiste ponovno obvestili, da se pogrešano dekle nahaja na območju Ribnice, in sicer v kraju, kjer je bila tudi v soboto. Z izvajanjem različnih aktivnosti je bilo sicer potrjeno, da se dekle dejansko nahaja na ribniškem območju, vendar pogrešane policisti kljub temu niso uspeli najti.

Pri iskanju mladoletnice policisti sodelujejo s pristojnimi centri za socialno delo ter ljubljanskim kriznim centrom, kjer se je dekle nahajalo.

»Doslej v zvezi s pogrešanim dekletom niso bile ugotovljene ali potrjene okoliščine, ki bi kazale na to, da bi lahko bila pogrešana žrtev kaznivega dejanja. Kljub temu, pa vse te in ostale okoliščine intenzivno preverjamo,« so še pojasnili na celjski policijski upravi.

POP TV je sicer poročala, da oče pogrešane pravi, da naj bi njegovo hčer v ponedeljek zvečer neznano kam odpeljali ribniški Romi.

Oče naj bi se, kot trdi, odpeljal za njimi, a v romskem naselju naj bi naletel le na starejšo Rominjo, ki mu je dejala, da nikoli ne bo izvedel, kje je njegova hči. Zato je primer prijavil na policiji v Ribnici.