V Dogošah 39-letnica do smrti zabodla svojega partnerja

Včeraj zvečer sta se v Dogošah hudo sprla 40-letnik in njegova zunajzakonska partnerka. Moški jo je po prihodu domov začel pretepati, fizično pa je obračunal tudi s sinom, ki je posegel v pretep. Moškega je 39-letna partnerka nato zabodla.

Objavljeno
06. marec 2011 13.05
M. R., Maribor
M. R., Maribor
Maribor - Stanovanjska hiša v Svenškovi ulici 22 v Dogošah (na obrobju Maribora) je bila v soboto prizorišče družinske tragedije, v kateri je umrl nasilni moški. Nekaj minut pred deveto zvečer so bili policisti obveščeni, da je v omenjeni hiši prišlo do pretepa, kasneje pa so na kraju ugotovili, da je 40-letni moški, neuradno Vinko G., malo pred tem prišel domov ter začel razgrajati in pretepati leto dni mlajšo zunajzakonsko partnerico. Pretep je skušal preprečiti njen sin, vendar se je nasilnež spravil še nanj, nakar je partnerica, po naših podatkih Isabella H., pograbila nož in zabodla Vinka G. Kmalu zatem je mladoletna hči od sosedov poklicala policijo, na kraj pa je prihitel tudi dežurni zdravnik mariborskega zdravstvenega doma, ki je zabodenemu nudil prvo pomoč, a je ta zaradi poškodbe umrl.

»Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil,« je danes sporočil tiskovni predstavnik policijske uprave v Mariboru Bartolo Lampret. Pokojnega moškega so sicer v preteklosti menda že večkrat obravnavali zaradi dejanj, povezanih z nasiljem v družini; po neuradnih informacijah je bil pred leti tudi že obsojen. Kljub temu sosedi v Dogošah, kamor se je družina preselila pred kakšnimi petimi leti, niso vedeli povedati, kaj se je dogajalo za štirimi stenami njihove hiše.

Kot smo izvedeli, pa je bil Vinko G. (delal je na Slovenskih železnicah) v soboto zvečer, ko je doma razgrajal, menda pijan. Partnerice, ki ga je med pretepom zabodla, policisti niso pridržali, za katero kaznivo dejanje jo bodo ovadili, pa danes še ni bilo jasno.