V eksploziji plina poškodovani dve osebi

Pri pretakanju plina iz avtocisterne v zbiralnik stanovanjske hiše v Portorožu se je danes okoli osme ure zgodila nesreča, v eksploziji pa sta bili dve osebi poškodovani.

Objavljeno
19. januar 2007 16.15
Portorož - Pri pretakanju plina iz avtocisterne v zbiralnik stanovanjske hiše v Portorožu se je danes okoli osme ure zgodila nesreča, v eksploziji pa sta bili dve osebi poškodovani. Po prvih ugotovitvah je med pretakanjem najverjetneje puščala cev, zaradi česar je prostor, kje je bila hišna cisterna, zapolnil plin. Tam so bile tudi delujoče električne naprave, ki so najverjetneje povzročile iskro in eksplozijo, so povedali na Policijski upravi Koper. Ogled kraja nesreče sicer še poteka.

Požar, ki je nastal ob nesreči, so ob pomoči policistov Policijske postaje Piran, ki je v neposredni bližini mesta eksplozije, gasilci hitro pogasili. V eksploziji sta bila sicer po obrazu huje opečena delavca podjetja Butan plin.

Na hiši in tovornjaku je nastala precejšnja gmotna škoda, ki pa zaenkrat še ni ocenjena, so še povedali na koprski policijski upravi.