V eksploziji pri Sevnici umrla ena oseba

Starejša hiša se je zaradi eksplozije sesula, pri tem pa je umrla ena oseba. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda izključena.

Objavljeno
07. september 2014 14.21
vidic/gasilci
Ma. Ja., Delo.si
Ma. Ja., Delo.si

Novo mesto − Nekaj pred pol šesto uro zjutraj so bili novomeški policisti obveščeni o eksploziji v stanovanjski hiši na Žigrskem Vrhu pri Sevnici. Starejša stanovanjska hiša se je zaradi eksplozije sesula, pri tem pa je umrla ena oseba.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, je regijski center za obveščanje na kraj dogodka napotil gasilce in reševalce. Ogled kraja je ob sodelovanju sevniških policistov opravila tudi ogledna skupina sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto. Poleg tega sta bila o dogodku obveščena dežurni preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka.

Zaradi vročine in tlenja pod ruševinami je ogled potekal previdno, so sporočili. Pri ogledu so bili ves čas prisotni gasilci, ki so sproti gasili, hladili in odstranjevali goreče ostanke objekta.

V hiši so poleg žrtve našli dve prazni plinski jeklenki. Za pokojno osebo je bila odrejena sanitarna obdukcija, identiteta pa bo ugotovljena z DNK postopkom. Po prvih ugotovitvah ogleda je tuja krivda izključena.