V Italijo skušal pretihotapiti Pakistance

Četverica je po letih bivanja v Grčiji prek Makedonije in Srbije prišla do Slovenije, tu pa jih je čakal 29-letni Srb.

Objavljeno
02. oktober 2013 17.05
Policisti umirjali promet
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Minulo nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Lopata ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 29-letni srbski državljan, v vozilu pa so bili štirje državljani Pakistana, stari 22, 28, 29 in 39 let, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji.

V nadaljnjem postopku so policisti in kriminalisti ugotovili, da so vsi štirje Pakistanci svojo domovino zapustili že med letoma 2008 in 2010, ljudem, ki so jim pomagali zapustiti državo, pa so plačali od 3000 do 6000 evrov. Odpravili so se v Grčijo, tja pa so z različnimi prevoznimi sredstvi, pa tudi peš, potovali prek Irana in Turčije.

Njihova naslednja postaja je bila Italija, za pot pa so po nekaj letih bivanja v Grčiji plačali od 1500 do 2000 evrov. Iz Grčije so potovali prek Makedonije do Srbije, oziroma prek Albanije in Črne gore do Srbije, kjer so jih naložili v priklopno vozilo in jih skrite med kartonske škatle pripeljali v Slovenijo. Tu jih je ob avtocesti z osebnim vozilom čakal 29-letni srbski državljan, ki naj bi jih odpeljal do Italije.

Celjski kriminalisti ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, za kar je poleg denarne kazni zagrožena še zaporna kazen do pet let.