V Kamniku ponoči požagali novoletno jelko

Najprej so poskrbeli za poškodovano električno napeljavo, nato pa nekoliko nižjo in bolj razmršeno jelko postavili nazaj.

Objavljeno
20. december 2015 13.32
CHRISTMAS-SEASON/
Mo. B., STA
Mo. B., STA

Kamnik – Ponoči je neznanec na Glavnem trgu v Kamniku požagal in podrl mestno novoletno jelko, ki pa že spet stoji, poroča spletni portal Kamnik.info. Delavcem Komunalnega podjetja Kamnik (KPK) je namreč po celonočnem delu jelko uspelo postaviti nazaj, čeprav je nekoliko nižja in bolj »skuštrana«.

Kot pozvema portal, je kamniški župan Marjan Šarec na svojem profilu na družabnem omrežju zapisal, da ga je ob 2. uri zjutraj direktor komunalnega podjetja obvestil, da je neznani storilec požagal smreko na Glavnem trgu. »Delavci KPK so delali celo noč in smreka spet stoji. Zaslužijo si veliko pohvalo! Tisti pa, ki je dejanje zakrivil, si zasluži vse obsojanje, saj je s svojim dejanjem pokazal, da mu ni mar za nikogar,« je zapisal župan.

Delavci komunalnega podjetja so se nemudoma lotili odstranjevanja posledic vandalizma. Najprej so poskrbeli za poškodovano električno napeljavo, nato pa podrto novoletno jelko, sicer nekoliko skrajšano, s pomočjo avtodvigala uspeli ponovno postaviti. Izkazalo se je namreč, da podrta jelka le ni tako polomljena in poškodovana, kot je sprva kazalo, zato je ni bilo potrebno nadomestiti z novo.