V Kransterdamu pretrgali mrežo uličnih preprodajcev droge

Gorenjski kriminalisti so s pomočjo ljubljanskih kolegov in policistov specialne enote GPU pretrgali mrežo preprodajalcev.

Objavljeno
19. december 2012 08.16
Posodobljeno
19. december 2012 08.16
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj

Kranj - Gorenjski kriminalisti so s pomočjo ljubljanskih kolegov in policistov specialne enote Generalne policijske uprave pretrgali še eno mrežo uličnih preprodajalcev z drogo.

Na območju Kranja in okolice so od 6. ure do poznih popoldanskih ur opravili enajst hišnih preiskav, tri pa v Ljubljani. Posebej »živahno« je bilo na Planini, na Vrečkovi ulici, kjer je tudi kavarna Krizma.

V stanovanje osumljenca je policija vstopila s silo, osumljenca pa po dosegljivih podatkih ni bilo doma. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj Leon Keder, so policisti organizirano skupino, večinoma gre za Kranjčane, stare med 20 in 52 let, spremljali že dlje časa, zasačili pa so jih v več kot 60 uličnih preprodajah heroina in kokaina. Za tovrstno kazivo dejanje je zagroženo od enega do deset let zapora.

Pridržanih je bilo 12 Kranjčanov in dva Ljubljančana, poleg droge so menda zasegli tudi orožje.

V tem letu so kriminalisti na Gorenjskem odkrili že pet skupin preprodajalcev. Kot je navedel Leon Keder, so že do konca novembra v zvezi z ulično preprodajo prepovedane droge zabeležili kar 286 kaznivih dejanj, kar je enormno povečanje glede na isto obdobje lani, ko so jih imeli v statistiki 112.

Zadnji večji zaseg je bilo 74 kilogramov konoplje v Hrastju pri Kranju: to so zasegli pri hišnih preiskavah pri trojici osumljencev. Večja akcija v Kransterdamu, kot tu pravijo Kranju, pa je bila 22. oktobra, ko so od 11 osumljencev iz Kranja in Radovljice pridržali štiri, stare od 29 do 49 let, pri hišnih preiskavah pa so zasegli približno kilogram konoplje.

Omenjeni ulični preprodajalci, sicer že znanci policije zaradi prodaje droge v preteklosti, so, kot so po večmesečni preiskavi ugotovili policisti, odvisnikom preprodajali predvsem heroin, metadon, konopljo in različne prepovedane tablete.