V letu in pol storilo samomor 23 zaposlenih

V letu in pol je storilo samomor kar 23 zaposlenih v francoskem podjetju France Telekom, zaradi česa so oblasti zelo zaskrbljene. Sindikati za nastalo stanje krivijo prestrukturiranje družbe.

Objavljeno
14. september 2009 18.08
Ba.P.
Ba.P.
Pariz - V letu in pol je storilo samomor kar 23 zaposlenih v francoskem podjetju France Telekom, zaradi česa so oblasti zelo zaskrbljene. Francoska ministrica za gospodarstvo Christine Lagarde je že pozvala vodilne v podjetju, naj skličejo nujni sestanek in sprejmejo ukrepe, s katerimi bodo zaustavili ta trend.

Tiskovni predstavnik francoskega ministrstva za delo je povedal, da se bo minister za delo Xavier Darcos še ta teden sestal z izvršnim direktorjem podjetja France Telekom Diederjem Lombardom, s katerim bosta poskušala najti rešitve za nastalo težavo. Sindikati za nastalo stanje krivijo prestrukturiranje družbe in pritisk na delovnem mestu. Sindikati so državo pozvali, naj se vključi v reševanje težave po tem, ko si je v petek vzela življenje še ena oseba zaposlena v podjetju. Število samomorov od začetka leta 2008 se je s tem povzpelo na 23, še dodatnih 13 oseb pa skušalo storiti samomor.

Zadnja v vrsti samomorilcev je bila 32-letnica, ki je bila zaposlena v računovodstvu. Ko je v petek zvečer izvedela, da bo dobila novega šefa, se je pognala skozi okno v šestem nadstropju stavbe, v kateri je bila zaposlena, od začetka leta pa naj bi iz službe izostala kar 61-krat zaradi osebnih težav.