V Makedoniji zasegli kokain

Makedonska policija je na meji s Kosovom zasegla približno 400 kilogramov kokaina, kar je največja količina zasežene droge v tej državi doslej.

Objavljeno
08. januar 2007 10.43
Mejni prehod Blace
Skopje - Makedonska policija je na meji s Kosovom v nedeljo zasegla približno 400 kilogramov kokaina, kar je največja količina zasežene droge v tej državi doslej. Vrednost zasežene droge pri ulični prodaji ocenjujejo na okoli 38 milijonov evrov (50 milijonov dolarjev).

Mejni policisti so drogo našli skrito v pločevnikah za barvo na tovornjaku, ki je peljal iz Kosova v Makedonijo. Voznika tovornjaka, ki je makedonski državljan, so aretirali z obtožbo tihotapljenja droge. Predstavnik makedonske policije Ivo Kotevski je povedal, da je bila droga vrhunske kvalitete in venezuelskega izvora najverjetneje namenjena grškemu trgu uživalcev drog. “Droga, ki je bila skrita v pločevnikah za barvo, je prišla iz Venezuele, prek Črne gore in Kosova, namenjena pa je bila v Grčijo,” je povedal Kotevski.

Drogo so natovorili v pristaniškem mestu Bar v Črni gori, tovornjak pa so ustavili na makedonsko-kosovskem mejnem prehodu Blace, ki se nahaja približno 20 kilometrov severno od Skopja.

Predstavnik makedonskih cerinskih organov pa je povedal, da so drogo odkrili na namig carine UNMIK na Kosovu.