V Mariboru v sedmih urah 52 ljudi nepripetih

Mariborski policisti so v sedmih urah evidentirali 52 kršitev neuporabe varnostnega pasu, od tega le dve kršitvi na zadnjih sedežih.

Objavljeno
04. september 2014 14.45
gpu/avto
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Maribor − Policisti so v torek med 7. in 14. uro na območju mariborske policijske uprave izvajali poostren nadzor nad uporabo varnostih pasov, otroških sedežev, kršitev pešcev in ogrožanja pešcev na prehodih za pešce. V tem času so ugotovili 52 kršitev neuporabe varnostnega pasu (50 na sprednjih sedežih in dva na zadnjih sedežih) in štiri kršitve pešcev. Zaradi kršitev je bila 53 osebam izrečena globa, trije kršitelji pa so bili zgolj opozorjeni, so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Policisti bodo tudi v prihodnjih dneh nadaljevali aktivnosti, usmerjene v odkrivanje kršitev neuporabe varnostnih pasov, nepravilnega prevoza otrok, ogrožanja pešcev na prehodih za pešce in kršitev pešcev. Nasvete policije za varno pot v šolo in iz nje, za pravilno uporabo varnostnih pasov in otroških sedežev ter opozorilo voznikom, da so na cesti tudi pešci, dobite na spletnih povezavah policije: varna pot v šolo, varnostni pas vez z življenjem in vozniki pazite na pešce.