Ugrabitelj iz Mekinj za otroka zahteval odkupnino

Včeraj so pred stanovanjsko hišo v Mekinjah ugrabili otroka. Otroka so našli, ga v UKC oskrbeli, sedaj pa je že doma.

Objavljeno
03. avgust 2011 07.28
Posodobljeno
03. avgust 2011 07.28
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana – Kakšnih sedem ur so policisti in kriminalisti iskali surovega ugrabitelja deklice iz Mekinj pri Kamniku, po naših podatkih stare dobro leto.

V torek okoli 17. ure jo je zamaskirani neznanec menda zagrabil in odnesel izpred oči varuške iz stanovanjske hiše ter izginil neznano kam. Domnevali so, da je ugrabitelj, ki je zahteval odkupnino, zelo nevaren, zato se je začela bitka s časom.

Stekla je bliskovita akcija. Okoli polnoči so osumljenca izsledili, a se živčna vojna še zdaleč ni končala, saj ob sebi ni imel ugrabljene deklice.

Celo preiskovalce z dolgim stažem je strlo, ko so deklico, sicer živo, v zgodnjih jutranjih urah našli ob cesti na obrobju Ljubljane. Zaradi težke izkušnje so zato nekaterim ponudili psihosocialno pomoč, te pa so bili deležni tudi starši ugrabljene deklice. Ali je bil otrok res zvezan in je imel zamašena usta, kar se govori, uradno ne potrdi nihče, so pa z ljubljanskega kliničnega centra včeraj popoldne sporočili, da so deklico že odpustili.

Policijska preiskava je še v polnem teku, zato so z informacijami zelo skopi. Potrdili so le, da se je storilec (ali storilci) na ugrabitev dobro pripravil, a so policisti osumljenca na srečo pravočasno prijeli in deklico našli. Takoj so namreč spoznali, kar se je pozneje še potrdilo, da je življenje ugrabljene deklice v nevarnosti.

Med množico policistov in kriminalistov so v akciji sodelovali še pripadniki specialne enote in policijski pogajalec. Kako so pripravljeni na reševanje kriznih situacij, je za Delo povedal vodja policijskih pogajalskih skupin.