V Milwaukeeju odkrili množičnega morilca

Policija v zvezni državi Wisconsin je v torek sporočila, da je prijela množičnega morilca, ki je od leta 1986 ubil najmanj devet žensk. Aretirali so ga potem, ko so konec avgusta dobili njegov DNK, ki bi ga morali dobiti že leta 2001.

Objavljeno
09. september 2009 09.41
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Milwaukee - Šef policije Milwaukeeja Edward Flynn je po prijetju množičnega morilca za CNN dejal, da je primer rešen zaradi dobrega policijskega dela, vendar pa je dejstvo, da je bilo nekaj hudo narobe. 49-letni Walter Ellis je namreč pobijal temnopolte prostitutke v revnem severnem delu mesta, za kar si je prislužil naziv "davitelj severnega dela". Leta 1988 je šel v zapor zaradi nasilništva, izpustili pa so ga leta 2001.

 

Ministrstvo za zapore trdi, da mu je v skladu z zakonom odvzelo vzorec DNK in ga poslalo na ministrstvo za pravosodje, ki pa trdi, da vzorca ni nikoli dobilo. Policija je konec avgusta pri Ellisu opravila hišno preiskavo in pobrala vzorec z zobne ščetke, za katerega so nemudoma ugotovili, da ustreza vzorcem najdenim na devetih umorjenih ženskah.

 

Med njimi tudi na takrat 16-letni belopolti mladoletnici, ki je pobegnila z doma. Policija sicer glede dekleta še ni prepričana, da jo je umoril temnopolti Ellis, ker ji je nekdo prerezal vrat, vse ostale žrtve, ki so se preživljale s prostitucijo, pa so bile zadavljene. Moriti je začel 1986, nadaljeval v letih 1992, 1994, 1995, 1997 in nazadnje 2007.

 

Flynn ni pojasnil, kaj je policijo po tolikem času na koncu le privedlo do Ellisa. Povedal je, da ga je odkrila posebna enota za "hladne primere", to je tiste, ki se vlečejo več let brez uspešnega konca. Zvezna policija FBI, ki si rada lasti zasluge za reševanje primerov v pristojnosti državnih in lokalnih policij, pa naj bi naredila uspešno analizo podatkov iz datoteke nasilnih kriminalcev.