V nesreči helikopterja trije mrtvi

Na jugu Francije so v neuspelem poskusu vzleta helikopterja s parkirišča pred restavracijo v nedeljo tragično umrli trije ljudje, ranjena ženska pa je v kritičnem stanju.

Objavljeno
08. januar 2007 12.45
Pariz - Na jugu Francije so v neuspelem poskusu vzleta helikopterja s parkirišča pred restavracijo v nedeljo tragično umrli trije ljudje, ranjena ženska pa je v kritičnem stanju. Zaradi vrtenja rotorja helikopterja, ki ga pilot ni obvladal, sta bila v nesreči dva obglavljena, ranjeni ženski pa bodo predvidoma amputirali nogo. Predstavnik departmaja Bouches-du-Rhone je kritiziral slabe varnostne ukrepe na parkirišču, kjer so ljudje brez nadzora opazovali dvig helikopterja.

"Če helikopter pristaja in vzleta na območju, kjer se zadržujejo ljudje, potem so nujni varnostni ukrepi, da so ljudje stran od nevarne lokacije," je poudaril predstavnik departmaja Jacques Simonnet po nesreči na parkirišču pred restavracijo Chez Bob v regiji Camargue na jugu Francije.

V zvezi z nesrečo so danes že začeli sodno preiskavo, da bi ugotovili, ali je nesreča posledica človeške napake ali tehničnih težav. Dosedanje ugotovitve so pokazale, da pilot ni bil pod vplivom alkohola, sam pa je poudaril, da helikopterja ni mogel kontrolirati. Pilot zasebnega letala in trije sopotniki, njegova žena, brat in svakinja, niso bili poškodovani.