V nesreči pri Trbižu umrl hrvaški državljan z bivališčem v Kranju

V nesreči, ki se je okrog 6. ure zgodila na avtocesti Trbiž−Videm, so umrli štirje ljudje, pet je hudo poškodovanih.

Objavljeno
21. september 2012 13.03
Posodobljeno
21. september 2012 13.03
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Trst - V prometni nesreči, ki se je danes zgodaj zjutraj zgodila na italijanski avtocesti A23 med Ukvami in Tabljo v bližini Trbiža v smeri proti Vidmu, so umrle štiri osebe, med njimi tudi slovenski državljan. Pet oseb je huje poškodovanih.

Kot na svoji spletni strani poroča Primorski dnevnik, se je nesreča zgodila okrog 6. ure. Trčili so dva kombija in tovornjak priklopnik. Trčenje je bilo izredno silovito, avtocesta pe je bila več ur zaprta.

V nesreči je umrl slovenski voznik tovornjaka in trije romunski državljani, med njimi ena ženska, ki so bili v kombiju, ki je prevažal devet delavcev iz Romunije.

Voznika tovornjaka so gasilci po treh urah iz kabine sicer izvlekli še živega, vendar je kmalu zatem umrl.

Po prvih informacijah naj bi voznik tovornjaka spregledal stoječo kolono vozil in silovito trčil v kombi. Zaradi silovitosti trčenja je bilo v nesrečo vpletenih še veliko drugih vozil v koloni, pri čemer je nastala tudi velika škoda.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa pa je bilo v nesreči huje poškodovanih šest ljudi. Ansa sicer ne poroča o narodnosti oziroma državljanstvu ponesrečencev, ampak le, da so vsi umrli tuji državljani.

Sprva so se pojavljala tudi poročila, da naj bi bilo med smrtnimi žrtvami več Slovencev, vendar gre, kot kaže, hrvaškega državljana z bivališčem v kranju.

Kombi z devetimi potniki naj bi sicer imel slovensko registracijo, piše italijanska tiskovna agencija, ki poroča, da sta bila v nesrečo vpletena še en kombi in tovornjak, ki je prevažal vreče z ječmenom. Na prizorišče so prihiteli gasilci, reševalci, prometna policija in vzdrževalci družbe za avtoceste.