V nesreči slovenskega avtomobila na Hrvaškem umrl dojenček

Zagrebška policija je danes sporočila, da je davi na avtocesti Zagreb-Macelj, v smeri Krapine proti mejnemu prehodu Gruškovje, v prometni nesreči avtomobila s slovensko registracijo umrla nekajmesečna deklica. Hudo poškodovano voznico so prepeljali v bolnišnico, a je njeno stanje stabilno.

Objavljeno
15. marec 2011 14.09
Ba. P., delo.si
Ba. P., delo.si
Zagreb - Tridesetletna A.A.L. iz Slovenije je v torek okrog 9.30 vozila po avtocesti A2 iz smeri Zagreba proti Krapini, ko je v bližini bencinske postaje Jakovlje izgubila nadzor nad vozilom, zapeljala na travnato površino ob cesti in trčila v prometni znak. Ženska, ki je na sovoznikovem sedežu prevažala svojo štirimesečno hči, je po trku uspela avtomobil zapeljati nazaj na cesto, a ga je spet zaneslo. Tokrat je vozilo trčilo v zaščitno ograjo, prevrnilo se je na streho in e ustavilo v jarku.

Gasilci in policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so dojenčico in njeno mamo izvlekli iz avtomobila, reševalci pa so ju prepeljali v najbližjo bolnišnico. Kljub hitri pomoči, malčica ni preživela, njena mama pa je zaradi hudih poškodb, ki jih je utrpela v nesreči, še vedno v bolnišnici, a je njeno stanje po besedah tamkajšnjega zdravnika, stabilno.