V nesreči v Turskem predoru tudi Slovenci

V prometni nesreči, ki se je danes nekaj pred eno uro zjutraj pripetila v Turskem predoru v avstrijski zvezni deželi Salzburg, so bili udeleženi tudi slovenski državljani.

Objavljeno
17. december 2006 16.30
Salzburg - V Turskem predoru v avstrijski zvezni deželi Salzburg sta danes nekaj pred eno uro zjutraj trčila tovornjak in avtobus, pri čemer je bilo lažje ranjenih 45 ljudi.

Nesreča se je zgodila tik pred izhodom iz turskega predora v bližini Salzburga, ker 44-letni voznik avtobusa z registracijo BiH s potniki iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Švedske, ki je bil na poti iz Zagreba v Salzburg, ni vedel na kateri izvoz iz predora naj se usmeri. Pri tem je trčil v betonsko ograjo, ki deli predor na več izhodov, ob ograji drsel kakšnih 40 metrov, nato pa se je prevrnil.

Pri tem je bilo ranjenih 45 potnikov, od tega pet težje, vendar niso v življenjski nevarnosti. Reševalci so ranjene potnike, ki so večinoma utrpeli vreznine, prepeljali v bolnišnice v Tamsweg, Schwarzach in Schladming. Voznik avtobusa ni bil ranjen.

Voznika nista bila pod vplivom alkohola

V nesrečo je bil vpleten tudi polpriklopnik, ki je vozil tik za avtobusom. Podobno kot avtobus je tudi tovornjak zadel ob ograjo in se prevrnil. Voznik, 46-letni turški državljan, se je pri tem lažje poškodoval. Tako voznik avtobusa kot voznik tovornjaka po podatkih policije nista bila pod vplivom alkohola.

Turnska avtocesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta do 4.30 ure zjutraj v obe smeri. V smeri Salzburga so promet sprostili nekaj pred peto uro zjutraj.