V okolici Črnomlja zasegli več kosov orožja

Novomeški kriminalisti so v okolici Črnomlja našli in zasegli več kosov orožja in eksplozivnih sredstev. 40-letnik je med drugim posedoval 3 avtomatske puške, 7 ročnih bomb in 3 pištole.

Objavljeno
06. oktober 2009 15.14
An.B.
An.B.
Novo Mesto - Novomeški kriminalisti so v okolici Črnomlja našli in zasegli več kosov orožja in eksplozivnih sredstev. 40-letnik je med drugim posedoval 3 avtomatske puške, 7 ročnih bomb in 3 pištole.

Pri preiskovanju suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo v okolici Črnomlja. Pri 40-letniku so našli in zasegli 3 avtomatske puške, 3 pištole, različne dele orožja, 391 vojaških nabojev, lovsko strelivo, 7 ročnih bomb, 3 granate in več delov granat, električne detonatorje, vžigalnike, tromblonsko mino, počasi gorečo vrvico in 400 gramov razstreliva.

Zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja bodo novomeški kriminalisti 40-letnika ovadili. Za kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do petih let.

Kot še navajajo na PU Novo mesto, je zmanjševanje posedovanja in prometa s prepovedanim orožjem ena izmed prioritetnih nalog policije. Samo v tamkajšnji policijski upravi so letos med drugim zasegli 19 kosov hladnega orožja, 13 kosov lovskega orožja, 13 pištol, pet pušk, šest bomb in 10 minsko eksplozivnih sredstev. Zasegli so tudi več kosov ostrega in lovskega streliva ter manevrskih nabojev.