V okolici mirenske šole naj bi preprodajali drogo

Mladoletniki naj bi v okolici osnovne šole v Mirnu preprodajali marihuano. Njihovi odjemalci naj bi bili učenci višjih razredov omenjene šole, sumljivo dogajanje pa so že prijavili policiji.

Objavljeno
14. oktober 2009 14.28
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Miren - Osnovna šola Miren je sredi septembra prejela obvestilo, da v okolici šole preprodajajo droge, pri čemer so sumljivo dogajanje prijavili policiji, je povedala ravnateljica mirenske osnovne šole Danijela Kosovelj. Šempetrski policisti so sicer v septembru in oktobru obravnavali več kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

 

Prepovedane droge, natančneje marihuano naj bi preprodajali mladoletniki, njihovi odjemalci pa naj bi bili učenci višjih razredov osnovne šole v Mirnu, poročajo današnje Primorske novice. Kosoveljeva tega ni potrdila. Pojasnila je, da so s sumljivim dogajanjem seznanili tudi starše učencev in lokalno skupnost ter skupaj z novogoriško ambulanto za zdravljenje odvisnosti pripravili izobraževanja o drogah za učence od petega razreda dalje, učitelje in starše.

 

"Ko bo policija šoli posredovala informacije, bomo ustrezno ukrepali v skladu z vzgojnim načrtom in pravili šolskega reda," je še povedala Kosoveljeva.

 

Z novogoriške policijske uprave so sicer danes sporočili, da so šempetrski policisti in novogoriški kriminalisti v septembru in oktobru v okolici Šempetra pri Gorici obravnavali večje število kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Skupaj so uspešno preiskali 25 kaznivih dejanj, tako da bodo na novogoriško okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper osem osumljencev iz okolice Nove Gorice.

 

Pri enem izmed osumljenih so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in zasegli predmete, ki so bili uporabljeni pri prodaji prepovedanih drog, v okviru preiskave pa so zasegli tudi manjšo količino konoplje. Ob tem so odkrili še štiri kazniva dejanja premoženjske kriminalitete. Zoper oba osumljenca bodo policisti na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo, so v sporočilu za javnost zapisali na novogoriški policijski upravi.