Padel 15 metrov globoko, odnesel jo je s hudimi poškodbami

Po sedanjih ugotovitvah je 25-letnik opravljal dela na strehi objekta, ko pa je stopil na okno, je to popustilo pod njegovo težo.

Objavljeno
13. oktober 2014 16.46
tlo/Nova Gorica
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Nova Gorica − V zasebnem podjetju iz širše okolice Nove Gorice se je pri delovni nesreči huje poškodoval 25-letni delavec, državljan BiH. Po sedanjih ugotovitvah je opravljal dela na strehi objekta, ko pa je stopil na okno, je to pod njegovo težopo pustilo. Delavec je padel približno 15 metrov v globino na betonska tla, so sporočili s PU Nova Gorica.

Policija je bila o delovni nesreči v naselju Lokovec obveščena danes nekaj po deveti uri. Na kraju nesreče so bili poleg policistov tudi reševalci Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki so poškodovanemu nudili zdravniško pomoč. Pozneje so delavca s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

O delovni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in pristojno novogoriško okrožno državno tožilstvo, na kraju pa je bil tudi pristojni delovni inšpektor, so v sporočilu za javnost pojasnili na Policijski upravi (PU) Nova Gorica.

Okoliščine delovne nesreče novogoriški policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.