V okviru mednarodne preiskave pridržali eno osebo

V okviru mednarodne kriminalistične preiskave so celjski policisti včeraj opravili dve hišni preiskavi in priprli eno osebo.

Objavljeno
08. september 2014 15.56
*mfa* SODISCE
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Celje − »Zaradi sumov kaznivih dejanj tihotapljenja različnih vrst prepovedanih drog z območja Zahodnega Balkana v Evropsko unijo in nasprotno so celjski kriminalisti in policisti včeraj pri dveh osumljencih opravili dve hišni preiskavi. Eno osebo so pridržali,« so danes sporočili iz celjske policijske uprave.

Kot so poudarili, so kriminalni združbi zasegli predmete, pomembne za kazenski postopek, in sicer elektronske naprave, SIM-kartice, mobilne telefone, prenosni računalnik ter med drugim tudi tri kilograme konoplje, ki je bila na poti iz Bosne in Hercegovine v Slovenijo.

V skupni kriminalistični preiskavi s področja tihotapljenja prepovedanih drog, ki je potekala več mesecev, so sicer slovenski preiskovalci sodelovali z varnostnimi organi Bosne in Hercegovine. Aktivnost je v sodelovanju z bosanskim tožilstvom usmerjalo celjsko okrožno državno tožilstvo.

V Sloveniji so celjski kriminalisti preiskavo začeli marca. Pobudo je dalo okrožno državno tožilstvo v Celju, ki je od tožilstva Bosne in Hercegovine prejelo zaprosilo za mednarodno pravno pomoč. »Utemeljeni sumi so se nanašali na kriminalno združbo iz Slovenije, Črne gore ter Bosne in Hercegovine, ki je organizirala tihotapljenje kokaina z območja Nizozemske in Danske proti vzhodnoevropskim državam. Prav tako so obstajali utemeljeni sumi, da so iz Črne gore čez Bosno in Hercegovino in Slovenijo na območje držav zahodne Evrope tihotapili konopljo,« so še pojasnili na policiji.

Podrobnejših podatkov o preiskavi še ne morejo posredovati, saj preiskava še ni v celoti zaključena.