V Pivki gori na deponiji starega železja

Pri gašenju požara, ki bi lahko gorel tudi več dni, sodeluje okrog 30 gasilcev iz Postojne, Pivke in Ilirske Bistrice.

Objavljeno
11. september 2013 14.19
Požar v Odpad d.o.o.
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Pivka - V industrijski coni v Neverkah pri Pivki je v nočnem času zagorelo na odpadu starega železja. V več kot 10 metrov visok kup so bile zložene kocke iz stisnjenih starih vozil, ki so zaradi strele ali samovžiga zagorele. Pri gašenju požara, ki bi lahko gorel tudi več dni, trenutno sodeluje okrog 30 gasilcev iz Postojne, Pivke in Ilirske Bistrice.

Kot je za STA povedal namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije Darko Muhič, požar vsaj na videz ni nevaren ne za okolico in ne gasilce in delavce, ki ga poskušajo pogasiti. Prav tako ni ogrožena niti infrastruktura in upravne stavbe podjetja.

Delavci podjetja Odpad Pivka v pomoč gasilcem odstranjujejo okoliško železje, ki ga še ni zajel ogenj. Ta je sicer precej močan in ustvarja visoke temperature v neposredni bližini, saj gorijo predvsem plastični deli in gume, ki so stisnjeni med starim železjem. Prav zato se lahko zgodi, da požara ne bodo mogli pogasiti več dni.

Gasilci na požarišču so opremljeni z dihalnimi maskami, da se ne bi poškodovali. Gost bel dim pa je motil prebivalce bližnje Dolnje Košane, ki so zato večkrat klicali gasilce in Center za obveščanje.