V požaru pri Luki Koper več 10.000 evrov škode

Požar v skladišču ob vhodu v Luko Koper je povzročil stik na dotrajani električni napeljavi, so ugotovili policisti. Škoda naj bi po prvih ocenah znašala več kot 10.000 evrov.

Objavljeno
05. oktober 2009 18.11
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Koper - Dotrajana električna napeljava je bila po mnenju kriminalistov koprske policijske uprave vzrok požara, ki je 27. septembra izbruhnil v skladišču ob vhodu v Luko Koper. Koliko škode je bilo v požaru povzročene, še ni povsem jasno, saj je v skladišču predmete hranilo več najemnikov, po ocenah policistov pa utegne škoda znašati več 10.000 evrov.

 

Kriminalisti in policisti policijske postaje Koper, ki so si dan po izbruhu požara ogledali pogorišče, so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi stika na dotrajani električni napeljavi skladišča. Odgovornost tretje osebe so izključili, sporočajo s policijske postaje Koper.

 

V požaru, ki je 27. septembra dopoldne izbruhnil v skladišču v zasebni lasti, so posredovali gasilci gasilske brigade Koper in prostovoljna gasilska društva iz okolice Kopra. Poškodovanih v požaru ni bilo. Požar je med drugim delno uničil opremo za pripravo glasbenih prireditev, ki jo je v skladišču hranil podjetnik Alfred Maršič.