V požaru skladišča Alpeksa za več kot milijon škode

Natančna škoda še ni znana, po navedbah policije pa bo prav gotovo presegla milijon evrov.

Objavljeno
18. september 2014 17.00
Požar v Celju
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Celje - V požaru, ki je včeraj izbruhnil v skladišču celjskega trgovskega podjetje Alpeks, je po ocenah policije nastalo za najmanj milijon evrov škode. »Natančna škoda povzročena s požarom še ni znana, zagotovo pa bo presegla milijon evrov,« so danes sporočili iz celjske policijske uprave.

Kljub takojšnjemu posredovanju okoli stotih gasilcev je skladišče v celoti pogorelo, na srečo pa so uspeli pred ognjem rešiti upravno zgradbo podjetja. Za gašenje požara so bili aktivirani gasilci PGE Celje in PGD Celje, Gaberje, Ostrožno, Lokrovec, Dobrova, Škofja vas, Ljubečna, Zagrad, Trnovlje, Lopata in Štore.

Prve ugotovitve po navedbah policije kažejo, da je do požara prišlo pri izvajanju vzdrževalnih del, ki so jih za podjetje izvajali zunanji izvajalci.

Kot smo poročali, je včeraj okrog 10.30 izbruhnil velik požar v skladiščnih prostorih podjetja Alpeks na Kidričevi ulici v Celju, vsi zaposleni so še pravočasno zapustili skladišče. Alpeks je družba, ki se ukvarja s trgovinsko dejavnostjo. Osnovna usmeritev od ustanovitve podjetja leta 1990 je veleprodaja izdelkov iz stekla, porcelana, keramike, nerjavnega jekla in emajla. Zdravje Celjanov ni bilo ogroženo, ker v skladišču ni bilo izdelkov, katerih gorenje bi lahko povzročilo nevarne izpuste strupenih plinov v zrak.