Nihče od rudarjev ni v smrtni nevarnosti

Na pripravljalni progi velenjskega premogovnika je sinoči nastal stebrni udar, trije od šestih rudarjev so že doma.

Objavljeno
19. marec 2018 23.56
hočevar rudnik
M. Č., Brane Piano
M. Č., Brane Piano

V stebrnem udaru je bilo sinoči poškodovanih šest rudarjev velenjskega premogovnika. Iz premogovnika so sporočili, da  se je nesreča zgodila nekaj manj kot 500 metrov pod zemljo, ko so rudarji pripravljali odvozno progo prihodnjega odkopa.

Poročajo še, da so vse poškodovane prepeljali v zdravniško oskrbo. Preiskava dogodkov še poteka, prizorišče nesreče pa je že obiskal republiški rudarski inšpektor.

Zjutraj smo neuradno izvedeli, da nihče izmed šestih poškodovanih rudarjev ni v smrtni nevarnosti, tri izmed njih pa so že odpustili v domačo oskrbo.

Več pojasnil od glavnega rudarskega inšpektorja še nismo prejeli.

Število delovnih nezgod se sicer v Premogovniku Velenje zmanjšuje. »Če smo še pred dvajsetimi leti imeli več kot tisoč nezgod na leto, se je ta številka v zadnjih letih spustila krepko pod sto. V letu 2017 se je zgodilo 86 nezgod lažjega značaja,«  so sporočili.

​Kot so še dejali, vsako nezgodo obžalujejo in se s številnimi ukrepi trudijo, da bi jih še zmanjšali. »Razumeti pa je treba, da delo rudarjev še vedno poteka v posebnih delovnih pogojih in da se nekaterih dogodkov kljub najsodobnejši tehnologiji in opremi, žal, ne da predvideti.«