V prometni nesreči ena smrtna žrtev

Popoldne se je na regionalni cesti izven naselja Mačkovci zaradi vožnje na napačni strani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi telesno poškodovani, ena od njiju je zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

Objavljeno
24. september 2009 00.08
Ti. K.
Ti. K.
Ob 14.00 uri se je na regionalni cesti izven naselja Mačkovci zaradi vožnje na nepravi strani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi telesno poškodovani. Ob 18.15 uri je v bolnišnici ena oseba zaradi hudih telesnih poškodb umrla.

41-letni voznik osebnega avtomobila Renault Megana je vozil po regionalni cesti iz smeri Mačkovec v smeri Gornjih Petrovec. Na sprednjem sedežu je peljal 74-letnega sopotnika. Izven naselja Mačkovci je iz neznanega vzroka na ravnem delu vozišča zapeljal na desno bankino, po kateri je vozil 27.00 metrov. Nato je zapeljal v desni obcestni jarek in po 30 metrih vožnje s sprednjim delom osebnega avtomobila trčil v zemeljski prepust. Po trčenju je avtomobil dvignilo v zrak in ga odbilo na zelenico ob desnem robu vozišča, kjer je vozilo obstalo na kolesih. Voznik in sopotnik sta bila med vožnjo pripeta z varnostnima pasovoma, zato sta po trčenju ostala v vozilu na svojih sedežih.

 

Oba udeleženca sta bila zaradi telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljana v soboško bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je voznik v nesreči utrpel lahke, sopotnik pa hude telesne poškodbe. Zaradi telesnih poškodb sta oba udeleženca ostala na zdravljenju v bolnišnici.

 

Ker pri vozniku zaradi telesnih poškodb preizkus alkoholizoranosti ni bil opravljen, je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

 

Ob 18.15 uri je 74-letni sopotnik v bolnišnici podlegel poškodbam. O smrti udeleženca prometne nesreče je bil obveščen preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo, ki bo pokazala točen vzrok smrti.