V prometni nesreči na Jeprci šest poškodovanih

Nesrečo je povzročila voznica (40) iz okolice Ljubljane, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče.

Objavljeno
14. september 2013 20.09
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA
Kranj - Na cesti Ljubljana-Kranj se je za križiščem Jeprca proti Kranju okoli 14. ure zgodila prometna nesreča, v kateri se je šest oseb poškodovalo, od tega dve huje. Kraj nesreče sta si ogledali tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka, zaradi nesreče pa je bila cesta več ur zaprta.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, je nesrečo povzročila 40-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Ljubljane, ki je med vožnjo zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v vozilo, ki je pravilno peljalo proti Kranju.

Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen

Po trčenju sta oba voznika izgubila oblast nad vozilom. Udeleženec je zapeljal s ceste, vozilo povzročiteljice pa se je začelo obračati po vozišču, ob tem pa je trčilo še v vozilo drugega udeleženca, ki je prav tako pravilno peljal proti Kranju. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici in udeležencih pokazal negativen rezultat.

Policisti v nesreči zbirajo obvestila, ali je bilo morebiti z ravnanjem povzročiteljice storjeno kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa.