V prometni nesreči pred Ravbarkomando umrl potnik

20-letni voznik osebnega avtomobila je prehiteval tovorno vozilo s priklopnikom. Med vračanjem na vozni pas je silovito trčil vanj.

Objavljeno
01. junij 2017 07.25
Posodobljeno
01. junij 2017 07.25
dgr*Nesreča na Ravbarkomandi.
M. Č.
M. Č.

Ljubljana − V noči na četrtek se je na primorski avtocesti pred Ravbarkomando zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. V nesreči je umrl sopotnik v osebnem vozilu.

20-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, je prehiteval tovorno vozilo s priklopnikom. Ko se je vračal na vozni pas, pa je silovito trčil v zadnji del tovornjaka, ki ga je pravilno po voznem pasu vozil 52-letni Mariborčan. V trčenju se je voznik avtomobila lažje poškodoval, odpeljali so ga v bolnišnico Izola. Njegov sopotnik, 25-letnik iz Pule, pa je bil huje poškodovan, zato so ga odpeljali v Klinični center v Ljubljano, vendar je v bolnišnici umrl.

Promet je bil ponovno sproščen ob 2.30. Policisti nesrečo še preiskujejo, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Razmere na cestah spremljajte na tej povezavi.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 119 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 20 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 74 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 59-krat posredovali na javnih krajih in 15-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Štirim nasilnežem je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja žrtvi nasilja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli dve vozili.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 43 tatvin, 18 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest groženj, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri kazniva dejanja nasilja v družini, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ena drzna tatvina.