V prometni nesreči pri Ajdovščini sta se huje poškodovala najstnika

Devetnajstletni povzročitelj je vozil osebni avtomobil iz smeri Vipave proti Ajdovščini, ko je pred križiščem za naselje Kožmani nenadoma zapeljal čez nasprotni vozni pas na travnik, nato pa preko jarka na nasprotno travnato brežino. Voznik in 19-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu.

Objavljeno
13. februar 2011 13.49
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Murska Sobota, Ajdovščina - V soboto zjutraj se je na cesti pri Ajdovščini zgodila prometna nesreča v kateri sta se dve osebi huje poškodovali. 19-letni povzročitelj je vozil osebni avtomobil iz smeri Vipave proti Ajdovščini, ko je pred križiščem za naselje Kožmani nenadoma zapeljal čez nasprotni vozni pas na travnik, nato pa preko jarka na nasprotno travnato brežino. Voznik in 19-letni sopotnik sta ostala ukleščena v vozilu od koder so ju rešili poklicni gasilci iz Ajdovščine. Oba sta se v nesreči huje poškodovala. Reševalci so ju prepeljali v šempetrsko bolnišnico, sopotnika pa so od tam s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Nekoliko več sreče je imel voznik osebnega avtomobila na Cvenu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal s ceste na njivo. Tam se je vozilo začelo prevračati, voznika, ki ni bil pripet z varnostnim pasom, pa je vrglo iz vozila. Pri tem se je moški laže poškodoval.

Nad Čabračami umrl traktorist

V soboto popoldan se je nad vasjo Čabrače zgodila tudi delovna nesreča v kateri je umrl traktorist. V gozdu se je njegov traktor prevrnil in pod seboj pokopal voznika. Na kraj nesreče so odšli reševalci nujne medicinske pomoči, a moškemu niso mogli več pomagati.