V prometni nesreči pri Šentilju umrli ženski

Tragičen trk dveh vozil se je zgodil na relaciji Šentilj - Sladki vrh v križišču za Ceršak malo po polnoči.

Objavljeno
23. april 2017 10.27
B. F. Ž., STA
B. F. Ž., STA

Šentilj – V trčenju dveh vozil na relaciji Šentilj - Sladki vrh v križišču za Ceršak sta malo po polnoči umrli ženski, stari 18 in 19 let. Eno od vozil se je po trčenju vnelo, ženski na zadnjih sedežih sta ostali ukleščeni v vozilu in sta umrli v požaru. Poškodovane so bile še tri osebe, voznik in sopotnik v prvem vozilu sta utrpela hude telesne poškodbe.

Do nesreče je prišlo, ko je 19-letni moški po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah v nepreglednem desnem ovinku izven naselja Ceršak z osebnim vozilom zapeljal v levo, na levo smerno vozišče. Kljub zaviranju je s sprednjo desno stranjo vozila trčil v sprednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu sta ostali v vozilu ukleščeni 18- in 19-letnica. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe umrli, najstnika pa sta utrpela hude telesne poškodbe.

Voznik drugega vozila je bil v nesreči lažje telesno poškodovan.

Požar so pogasili gasilci, reševalci pa so vse tri ranjene moške prepeljali v UKC Maribor.

Preiskovalni sodnik je na kraju odredil več izvedenskih mnenj in sodni obdukciji za pokojni. Kot so ugotovili policisti, je bil 39-letni voznik pod vplivom alkohola, saj je elektronski indikator alkohola pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu je imel 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, domnevni povzročitelj nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

Med nudenjem prve pomoči so pri enem od udeležencev nesreče našli posušene delce rastline rjavo-zelene barve, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja, zato so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni pregled, da bi ugotovili, ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila.

Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Regionalna cesta je bila sicer za ves promet zaprta skoraj do šeste ure zjutraj, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah, so še zapisali na policiji.