V prometni nesreči pri Zagradcu umrl pešec

Sinoči je na regionalni cesti med Žužemberkom in Zagradcem 20-letni voznik osebnega vozila zbil 37-letnega pešca.

Objavljeno
30. september 2014 10.38
De. P., Delo.si
De. P., Delo.si
Zagradec − V prometni nesreči, ki se je zgodila v ponedeljek zvečer na regionalni cesti med Žužemberkom in Zagradcem pri kraju Prapreče, je umrl 37-letni pešec. Vanj je namreč trčil 20-letni voznik osebnega avtomobila, pešec pa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, je po prvih ugotovitvah 20-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Žužemberka proti Zagradcu. Pri Praprečah je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v pešca, ki je hodil v isti smeri ob desnem robu vozišča. Pešca je po trčenju odbilo na vetrobransko steklo vozila in na travnato brežino, kjer je obležal.

Med hojo po neosvetljenem delu ceste pešec ni uporabljal odsevnih teles, oblečen pa je bil v črna oblačila, so še sporočili novomeški policisti.

Pri tem opozarjajo, naj pešci, kolesarji in motoristi ustrezno poskrbijo za svojo vidnost. Nosijo naj svetla oblačila, ob slabši vidljivosti pa naj uporabljajo odsevna telesa. Hodijo naj ob levem robu vozišča in cesto prečkajo le na označenih prehodih za pešce.